Bestaande kozijn met raam, voor het plaatsen van isolatieglas

De opdracht gever heeft ons gevraagd om een offerte te maken voor het plaatsen van isolatieglas. Met het verzoek de uitstraling van het enkelglas zoveel mogelijk te behouden. Hiervoor heb ik drie mogelijkheden naar voren geschoven en dus drie offertes gemaakt om zoveel mogelijk een goede afweging te kunnen maken naar de wensen van de opdrachtgever. Na het maken van een proefstuk is de keuze gevallen op monumenten glas met een totale dikte van 10 mm en een U waarde van 2,5.

In deze ramen hebben wij door middel van vrezen de sponningruimte kunnen vergroten omdat er aan de binnenzijde voldoende ruimte over was. Bij het vrezen hebben wij gelijk rottend hout kunnen herstellen, om weer een stevig verband te creĆ«ren. Hierna de sponning stevig in de grondverf gezet, zodat het plaatsen – na het drogen – kan beginnen. Deze ruiten zijn door middel van kitten in de sponning vast gelijmd. En dan kan na het plaatsen, het ouderwetse stopwerk beginnen. Eerst maar even de bovenste ruiten. Wanneer de stopverf voldoende is aan gedroogd, kan het geheel geschilderd worden.

Het grote voordeel van het isolatieglas, is niet alleen het isoleren maar ook dat er geen condenswater in het hout trekt, waardoor de levensduur van schilderwerk en hout verlengt wordt. Het mooie van deze klus is, dat gedurende de klus, de opdrachtgever steeds enthousiaster werd en blij is met het eindresultaat.

Heeft u vragen over ons aanbod of wilt u een vrijblijvende offerte, neem dan gerust contact met ons op.